Ο εκπρόσωπος τύπου του Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συμβουλίου Γιώργος Πραχαλιάς, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικώς, το πρωί της Τετάρτης (10/1/2018), στην εκπομπή «Επί της ουσίας» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, με τον Δημήτρη Μανιατάκο και τον Μηνά Αρτόπουλο.

Ο κ. Πραχαλιάς αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση αντιπροσωπείας του Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συμβουλίου και της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη όπου τέθηκαν θέματα και προβλήματα για την Αρκαδία και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μεταξύ άλλων, ο κ. Σκουρλέτης ενημερώθηκε για το σχεδιασμό που έχει εκπονήσει η Ομοσπονδία για την ολιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων της Αρκαδίας.

Ειδική αναφορά έγινε στο ζήτημα της Χωρικής Συνοχής, με τον κ. Πραχαλιά να αναφέρει στη ραδιοφωνική του συνέντευξη τις δυσλειτουργίες που έχει δημιουργήσει το «σπάσιμο» της Πελοποννήσου σε διαφορετικές Περιφέρειες και να προσθέτει ότι προτάθηκε στον Υπουργό η ένταξη της Ηλείας από την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τέλος, είπε ότι το καλοκαίρι του 2018 στην Τρίπολη, θα διεξαχθεί το 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημων Αρκάδων, στο οποίο προσκλήθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ακούστε το ηχητικό.

Πηγή: https://www.drt915.gr