Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Καναδά ιδρύθηκε το 1963, έως τότε οι αρκαδικοί σύλλογοι που λειτουργούσαν στον Καναδά συμμετείχαν στην Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής.

Με πρωτοβουλία, τότε, του Στυλιανού Γιουρούκου, που διέμενε στην πόλη London και καταγόταν από το χωριό Γαρέα, χορηγήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά επίσημος Χάρτης που επέτρεπε την ίδρυση του Καναδικού Αρκαδικού Συνδέσμου (Canadian Arcadian Association). Την ονομασία Παναρκαδική Ομοσπονδία Καναδά (Panarcadian Federation Of Canada) έλαβε στις 11 Φεβρουαρίου 1988 κατόπιν έγκρισης, σχετικού αιτήματος, από Υπουργείο Βιομηχανίας και Επιστημών του Καναδά.

Οι τρείς πρώτοι αρκαδικοί σύλλογοι που εναγκαλίστηκαν τις αρχές του Κ.Α.Σ. και άρχισαν να λειτουργούν υπό την αιγίδα του ήσαν οι: Τρίπολις (London), Παναρκαδική Αδελφότητα (Μόντρεαλ) και Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (Τορόντο).

Αργότερα στο δυναμικό της Π.Ο. Καναδά εντάχθηκαν και άλλοι αρκαδικοί σύλλογοι και σε μέρες ακμής της Ομοσπονδίας ο αριθμός τους ανήλθε στους τριάντα πέντε (35). Σήμερα τα μέλη της Π.Ο. Καναδά ανέρχονται στα δεκατρία (13)

Σημαντική υπήρξε η συμβολή της Ομοσπονδίας στην ίδρυση του Αρκαδικού χωριού (1988-1994), στην θέση Ρεποντίνα της Κυνουρίας. Επίσης, από την ίδρυση της έως σήμερα έχει σταθεί αρωγός στις ανάγκες της Αρκαδίας και του Ελληνισμού.

Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας απαρτίζεται από τους:

Σταύρο Κατσούλη, Πρόεδρο
Νικόλαο Μαντά, Α’ Αντιπρόεδρο
Παναγιώτη Κατσάβελο, Β’ Αντιπρόεδρο
Γεώργιο Αθανασούλη, Α’ Ταμία
Παναγιώτη Γαλάνη, Β’ Ταμία
Χρήστο Παπαοικονόμου, Α’ Γραμματέα
Παναγιώτη Τραγά, Β’ Γραμματέα
Νότα Ηλιοπούλου, Πρόεδρο του Γυναικείου Τμήματος

Κείμενο: Πέτρος Σαραντάκης