Αγαπητές συμπατριώτισσες,
αγαπητοί συμπατριώτες,
φίλοι και φίλες της Αρκαδίας,

Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και ικανοποίηση σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συμβουλίου – Ένωση Ομοσπονδιών (Π.Π.Σ-Ε.Ο).
Το Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συμβούλιο – Ένωση Ομοσπονδιών ιδρύθηκε το έτος 1989 και είναι ένα από τα ελάχιστα τριτοβάθμια όργανα εκπροσώπησης του Ελληνισμού ανά τον κόσμο, καθώς συναπαρτίζεται από τις Παναρκαδικές Ομοσπονδίες Αυστραλίας, Αμερικής, Ελλάδας και Καναδά, οι οποίες είναι τα δευτεροβάθμια όργανα εκπροσώπησης των πρωτοβάθμιων Αρκαδικών συλλόγων σε Αμερική, Αυστραλία, Ελλάδα και Καναδά αντίστοιχα.

Έχει ως σκοπό έχει τη δημιουργία ενός παγκόσμιου Αρκαδικού δικτύου, το οποίο θα μπορεί να συμβάλει στην ολιστική αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων και προκλήσεων της Αρκαδίας, καθώς και στην οικουμενικότητα του Αρκαδισμού, με την ανάδειξη της Αρκαδικής Ομογένειας σε έναν πανίσχυρο βραχίονα άσκησης διεθνούς επιρροής και διπλωματίας, στο πλαίσιο της ευρύτερης εθνικής εξωτερικής πολιτικής.

Το Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συμβούλιο – Ένωση Ομοσπονδιών έχει έδρα την Τρίπολη και διοικείται από 13μελές Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι των Παναρκαδικών Ομοσπονδιών Αυστραλίας, Αμερικής, Ελλάδας και Καναδά. Η προεδρεία εναλλάσσεται περιοδικά κάθε τέσσερα χρόνια μεταξύ των Ομοσπονδιών και η Προεδρεύουσα Ομοσπονδία εκλέγει τον Πρόεδρο, το Γενικό Γραμματέα, τον Ταμία και τον Εκπρόσωπο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων. Αυτή την περίοδο προεδρεύει η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας, η οποία θα παραδώσει τη σκυτάλη τον προσεχή Οκτώβριο στην Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής.

Βασικό όργανο του Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συμβουλίου – Ένωση Ομοσπονδιών είναι το Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Αρκάδων που διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια στην Τρίπολη, την πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Στο Συνέδριο εξετάζονται όλα τα θέματα που απασχολούν την Αρκαδία και την Αρκαδική Ομογένεια, ενώ λαμβάνονται αποφάσεις για την προώθηση των σκοπών του Συμβουλίου. Το 9ο Συνέδριο Αποδήμων Αρκάδων θα διεξαχθεί τον προσεχή Ιούλιο στην Τρίπολη (22-28 Ιουλίου 2018) και φέρει το συμβολικό τίτλο «Η Αρκαδία στην Οικουμένη (Arcadia in the world)», θέλοντας να καταδείξει τους φιλόδοξους στόχους του.

Το Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συμβούλιο – Ένωση Ομοσπονδιών καλεί όλους τους θεσμικούς φορείς της Αρκαδίας και προσκαλεί όλους τους Αρκάδες ανά την οικουμένη να συμμετάσχουν ενεργά στις τάξεις του, προκειμένου μέσα από μια μεγάλη και πολυεπίπεδη δημόσια διαβούλευση να αναδειχθούν οι βέλτιστες δημόσιες πολιτικές για μια σύγχρονη και οικουμενική Αρκαδία, αντάξια του ιστορικού μεγαλείου της.

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συμβουλίου, και πιστεύουμε στην συνέχεια της επικοινωνίας μας.
Με Αρκαδικούς χαιρετισμούς,

Βασίλης Γιαννακάκος
Πρόεδρος Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συμβουλίου – Ένωση Ομοσπονδιών
Πρόεδρος Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος